BG | EN
Golf.bg
Макилрой се оправдава за присъствието си в София

Макилрой се оправдава за присъствието си в София

07 ноември, 2012 01:11

Световният номер 1 в голфа Рори Макилрой обясни решението си да пропусне провелата се през миналата седмица надпревара WGC-HSBC Champions в Китай и вместо това да бъде с приятелката си Каролин Вожняцки на Турнира на шампионките в София. 23-годишният северноирландец си взе седмица почивка и бе в София, за да подкрепя своята половинка.

„Мисля, че критиката е справедлива, това е важен турнир, един от най-значимите. Беше ми трудно да откажа участие и особено да гледам случващото се по телевизията. Въпреки това обаче не мога да играя постоянно, всяка седмица. Ако бях участвал в тази надпревара, сезонът ми трябваше да завърши в Турция, а да не забравяме, че все пак имаше Ryder Cup и FedEx Cup. Това е прекалено много и нещо трябваше да отпадне. Играл съм в ”Мишън Хилс” няколко години и мога да кажа, че това не е любимото ми място. Радвам се, че през следващия сезон състезанието се връща в Шанхай”, заяви Макилрой, който през тази седмица ще участва в Откритото първенство на Сингапур.



Освен Рори турнира в Китай пропусна и вторият в ранглистата Тайгър Уудс. Американецът също обясни решението си с това, че са му нужни паузи, за да намира баланса в играта си, да изпълни ангажиментите си към медиите и все пак да намери време и за почивка.

„Организирането на времето е много важна част от моя живот, продължи с коментара си Макилрой. – Мисля, че този сезон успявам да подредя графика си по-добре в сравнение с миналата година след спечелването на US Open. Съзнавам, че хората те искат повече и повече, изискват много от теб, но човек трябва да се научу да казва ”не”. Понякога трябва да си егоист, да се грижиш за себе си и да правиш нещата, които наистина желаеш. Аз имам щастието и свободата сам да решавам къде да играя, какво да правя и къде точно да бъда в даден момент. Докато това е така, ще бъда наистина щастлив”, завърши младият северноирландец.
Гласувай | 3720 0 27930

Макдауъл ще довърши сезона въпреки контузия


06 ноември, 2012

Рори: Не е трудно да искаш победата срещу Тайгър


07 ноември, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?