BG | EN
Golf.bg
ISS Facility Services Golf Cup помага на хора с интелектуални затруднения

ISS Facility Services Golf Cup помага на хора с интелектуални затруднения

21 октомври, 2012 17:10

"Една от основните причини, поради която сме се събрали днес приятели, това е да помогнем и вдъхнем  надежда на децата от дневен център „Блян” - учреждение за хора с интелектуални проблеми в гр. Разлог. Нека бъдем по- добри, защото тези деца имат нужда от нас, нека да вярват, че до тях има хора, които са готови да им помагат", каза г-н Станислав Шворчик, управител на ISS Facility Services в България преди да награди победители.
 
За първи път г-н Шворчик пристига в  България преди 5 години и тогава страстта към голфа го завладява.  Играейки само за удоволствие и забавление, това беше водещата идея на този голф турнир- да събере приятели и бизнес партньори, да се забавляват и да си спомнят дълго време този ден.
 
Първото издание на ISS Facility Services Golf Cup се провежда през 2011, което беше планирано повече от 7 месеца.  Невероятният успех и приятните емоции от турнира доведоха до провеждането на втори голф турнир през 2012, който се радваше на още по- голям интерес сред голфърите. В ISS Facility Services Golf Cup, който се състоя на 20 октомври 2012 в Пирин Голф & Кънтри Клуб  участие взеха 40 състезатели, поканени от спонсора на събитието, сред който хора от бизнеса на водещи компании в България, което провокира идеята за благотворителната кауза.
 
„Когато организаторите от Пирин Голф & Кънтри Клуб и ИСС Фасилити Сървисиз ми се обадиха да ми съобщят за тяхната инициатива, бях шокирана. Благодаря на всички Вас от сърце, защото тези деца имат нужда от добри хора като Вас, имат нужда да вярват на някого и да се чувстват значими", благодари директорката на дневен център „Блян” в гр. Разлог, г-жа Лидия Панкова. Събраните средства сред участниците в голф турнира бяха предадени на учреждението, с пожелание все повече хора да обръщат внимание на добрите дела.
 
Награди имаше за всички, защото победители са всички голфъри взели участие в нетрадиоционния голф турнир. Състезателите дори и не предполагаха какви призове ги очакват с любезното съдействие на ИСС Фасилити Сървисиз ЕООД и партньорски фирми Винпром „Троян” и Горна Баня, дори понякога е по- добре да се класираш последен, за да се почувстваш първи.
 
Церемонията по награждаването се проведе в красивата обстановка на ресторант Халф Уей Хауз, в подножието на Пирин планиина, а за доброто настроение на гостите се погрижи група „Пулс” с невероятни изпълнение.

„Нашата цел е да Ви изненадваме  всеки път, всеки турнир да се различава от предходния. Награди има за всички и днес ще съобщим първо победителите в турнира, състезателите, които заслужават победата си", сподели г-н Шворчик по време на награждаването.
 
Състезанието  беше много оспорвано, някои от отборите постигнаха еднакъв резултат. При равен резултат победителите в класирането бяха определени с най-добър резултат на последните дупки. В голф надпреварата 20 отбора взеха участие, които се състезаваха във формат Скрембъл с допълнителни изисквания- двамата съотборници трябваше да изберат 9 начални удара на единя състезател и 9 на другия т.е. трябваше да се подходи стратегически към формата.
 
На първо място се класира  отборът на Георги Демирев и Петко  Илиев с 59 нетни Стейбълфорд точки, които демонстрираха стабилна и постоянна игра, очакваната победа зарадва първенците. Втори се нареди отборът на Андрю Бриджис и Лорен Смит с 2 точки по- малко от победителите в класирането (57 нетни Стейбълфорд точки ), а на третото стъпало на почетната стълбичка се наредиха отборът класирал се на второ място миналата година- семейство Рийд- Алекс и Саймън Рийд, който отново имаха щастлив ден и постигнаха добри резултати. След обявяване на призьорите г-н Шворчик продължи с назоваване на следващите в класирането, смеейки се каза, че за всеки отбор има награда, а наградите на отборите, които нямат представители на церемонията ще бъдат включени в наградния фонд за отборът класирал се на последно място. Така отборът с най- малко точки Радо Атанасов и Данаил Данаилов си тръгна с най-голямата награда- 6 галона немска бира и 6 бутилки Троянска ракия....”Понякога е добре да си в края на класирането, наградите са по- големи", коментираха щастливците.
 
Изненадата за всички състезатели в изданието беше, че на две от дупките имаше обявена награда за удар „Най- близо  до дупката”, но с допълнително  условие. На 6-та дупка, всеки  от състезателите, който не успя да изпрати топката на грийна с първия си удар трябваше да се наслади на чашка ракия, а при отказ на него или на съотборника му отборът бе наказван с 2 удара допълнително. На 6-та дупка най- точен бе ударът на Маня Косанова, един от хубавите удари на дамата. А на 15 дупка призът отиде при Александър Ненков. Двамата призьори се насладиха на специалната селекция за ISS Golf Cup на ракия от Винпром Троян.
Гласувай | 1701 0 7590

Звезди от киното и спорта играят голф благотворително


21 октомври, 2012

Балъков игра в голф турнира "България срещу света"


21 октомври, 2012
тагове: голф



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?