BG | EN
Golf.bg
Роуз надви Уестууд на финала в Анталия и прибра чек за $1,5 млн.

Роуз надви Уестууд на финала в Анталия и прибра чек за $1,5 млн.

12 октомври, 2012 16:10

Заемащият петото място в световната ранглиста Джъстин Роуз записа 5 удара под пара (66) и така победи Лий Уестууд на финала на демонстративния турнир Turkish Airlines World Golf Final в Анталия, Турция с награден фонд 5,2 милиона долара. Нито един от двамата англичани не направи боги в решаващия ден и играта бе изключително равностойна.

Роуз поведе с ранно бърди още на първата дупка и имаше аванс от удар след първите девет дупки. Уестууд показа желание за борба и също реализира бърди на 16-а, но продължи да изостава в резултата. Съперникът му и негов съотборник в турнира Ryder Cup впечатли с бърди на 17-а, с което Уестууд бе тотално обезкуражен.

За днешната си победа на финала Роуз си заслужи рекордния за 14-годишната му професионална кариера чек за 1,5 милиона долара. Това е с 560 000 долара повече от предишната му най-солидна сума за спечелена титла от надпреварата BMW Championship през 2011 година. От своя страна, Уестууд ще прибере "утешителната" награда от 1 милион долара.
Гласувай | 1703 0 4185

Мейджър шампиони в битка за титлата на WGC-HSBC Champions


11 октомври, 2012

Макилрой намалява боря на турнирите си през 2013 г.


12 октомври, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?