BG | EN
Golf.bg
Рори Макилрой е новият шампион на PGA Championship след рекорд

Рори Макилрой е новият шампион на PGA Championship след рекорд

13 август, 2012 22:08

Северноирландският голфър Рори Макилрой спечели последния за годината мейджър турнир PGA Championship с рекордните 8 точки разлика и постави нов рекорд за най-голяма преднина пред втория в класирането. Макилрой подпeчата своя триумф с бърди на 18-ата дупка, с което завърши деня с 6 удара под пара (66) и общо 13 под пара - с 8 по-малко от втория в класирането Дейвид Лин, като така подобри постижението на Джак Никлаус от 1980 година.

23-годишния Рори се завърна на първото място в световната ранглиста и се превърна в най-младия голфър след Севе Байестерос, спечелил два мейджър турнира. Тайгър Уудс е бил с четири месеца по-голям, когато е триумфирал с втората си титла от "Голямата четворка".

Англичанинът Дейвид Лин, който играеше на американска земя за първи път, остана на второто място с общ резултат 5 удара под пара след чудесно представяне през последния ден, когато се изкачи с 8 позиции. Третото място си поделиха сънародникът му Джъстин Роуз, Кийган Брадли (САЩ), Иън Полтър (Англия) и Карл Петерсон (Швеция) с 4 удара под пара.

Бившият номер едно в света Тайгър Уудс, който заемаше първото място след втория ден на надпреварата, така и не се оказа сериозна заплаха за лидера. Той пропиля всичките си шансове за титлата още в събота, когато завърши деня със 2 удара над пара (74) и си подели 11-ото място с още 6 души.
Гласувай | 1708 0 4730

Шампионът от US Open стана татко


29 юли, 2012

Европейците защитиха титлата си от Ryder Cup след страхотен обрат


01 октомври, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?