BG | EN
Golf.bg
12-годишен спечели М-Тел Голф Мастерс

12-годишен спечели М-Тел Голф Мастерс

01 юли, 2012 13:07

Райан Стайков, който е само на 12 години, излезе на челно място в конкуренция със 70 голфъри в третото издание на голф турнира М- Тел Голф Мастерс, който се проведе в Пирин Голф & Кънтри Клуб на 30 юни. Райан играе голф от 3 години и има амбицията да спечели квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Националът е възпитаник на школата на Пирин Голф, подготвя се усилено под ръководството на холандския специалист Вим Каудайс.

„Тренирам всеки ден и искам да направя кариера в голфа. Знам, че няма да е лесно, но мечтая един ден да представя България на най- високо ниво в голфа”, каза победителят в трета дивизия-играчи с хендикап над 24.5 с резултат 36 Стейбълфорд точки.

Втори се класира Димитър Андонов с 4 точки по-малко от първия в класирането. Трето място с 28 точки спечели Пламен Тянков, изненадан от класирането си в челната тройка.

Братът на Райан - Денис, завърши на пето място, което е завидно постижение за седемгодишно момче в тази засилена конкуренция.



В дивизията на майсторите и най-добър брутен резултат от 78 удара ( 6 удара над пара на игрището ) спечели Кирил Слатински, шампион на Пирин Голф & Кънтри Клуб за 2011. В нетното класиране в дивизия А първи се нареди Емил Калоянов - син на президента на голф клуба  Николай Калоянов със 70 удара.  Второ място зае Иво Божков със 75 удара и по-добър резултат на последните 9 дупки, следван от Иван Голомеев, племенник на баскетболната легенда Атанас Голомеев.

В дивизия В първи бе Андрю Бриджис с 36 нетни Стейбълфорд точки, следван от Кирил Маринов (36 точки) и Витали Ример (33 точки).

М- Тел Голф Мастерс се провежда с нов формат през 2012. Има три квалификационни кръга на игрищата на Тракийски скали, Лайтхаус и Пирин Голф & Кънтри Клуб. Най- добре представителите се голфъри във всяка дивизия ще заслужат участието си във финалния турнир през септември на планинското игрище и ще се състезават за едногодишно членство в клуба.

Интересът към тазгодишното издание на формата е много голям и събра 130 почитатели на спорта. Този път голф надпреварата се организира с любезното съдействие на Кока Кола, Карлсберг и AVON. Големият брой участници показва усилията на телекомуникационната марка за развитието и популяризирането на голфа.

Голфърите се състезаваха за предизвикателните награди на водещата телекомуникационна компания на 30 юни, на игрището, проектирано от професионалния играч Иън Узнам. Форматът на турнира беше игра на 18 дупки. Голфърите бяха разделени на 3 дивизии: Дивизия А ще играят Строукплей с ¾ от хендикапа, дивизия Б и В ще играят Стейбълфорд с ¾ от хендикапа. Турнирът, който се проведе в Пирин Голф & Кънтри Клуб този уикенд е трети квалификационен кръг от серията М- Тел Голф Мастерс. Церемонията по награждаването ще се проведе в новооткрития СПА хотел.
Гласувай | 1986 0 5774

Приключи първото Открито първенство на Македония по голф


01 юли, 2012

Тайгър изпревари Никлаус след победа в Мериленд


02 юли, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?